FAQ

Što radi Radio mreža / RadioNET?

Radio mreža je redakcija primarno orijentirana na proizvodnju programa za lokalne radijske postaje. Ideja projekta je produkcija emisija koje prate teme na nacionalnoj razini kako bi korisnici našeg servisa svoje kapacitete mogli usmjeriti na proizvodnju kvalitetnih sadržaja od značaja za lokalnu zajednicu, što se od njih i očekuje.

Kako mogu postati korisnik javnog servisa Radio mreže?

Nazovite nas ili nam pošaljite e-mail. Obavezno nam napišite osnovne podatke o vašem mediju (puni naziv tvrtke sa sjedištem, frekvenciju, web adresu, ime glavnog urednika, broj telefona…).

Budući da program preuzimam besplatno, je li u njega uklopljen i marketing?

Produkcija Radio Mreže je do sada potpomognuta iz nekoliko fondova, no dio sredstava za proizvodnju emisija moramo osigurati iz vlastitih prihoda. Kako većina naših korisnika koristi naš besplatni javni servis, povremeno uz emisiju vežemo i propagandne poruke naših pokrovitelja. Marketing je uvijek jasno označen i odvojen od programskih sadržaja koje proizvodimo, a njegovo je trajanje jasno određeno ugovorom kojeg potpisujemo s korisnicima (ukupno 60 sekundi iskoristivo na pozicijama prije i/ili poslije emisije Vijesti).

Koje emisije proizvodi Radio mreža?

Za sada proizvodimo Vijesti u 10, 12, 14 i 17 sati. Uz informativni program, tjedno emitiramo i emisiju Halo, halo! Ovdje slobodno društvo”.

Je li preuzimanje pojedinih emisija uvjetovano emitiranjem nekih drugih sadržaja?

Ne. Iz naše proizvodnje možete odabrati emisije koje želite u svojem programu. Ne težimo „radijskom imperijalizmu”, već korektnoj suradnji s našim korisnicima. Ipak, zbog organizacijskih potreba, postaje koje preuzimaju naše Vijesti obvezuju se da će emitirati emisije u 10 i 12. Vijesti pripremljene za 14 i 17 korisnici koriste prema vlastitim programskim potrebama. Odabrane emisije iz dnevne produkcije korisnici su dužni emitirati svakodnevno u istom terminu.

Kako mogu preuzimati emisije?

Gotove emisije u .mp3 formatu stavljamo na naše poslužitelje s kojih ih možete skinuti na vlastito računalo i emitirati. Kako ne postoji server koji besprijekorno radi svih 365 dana u godini, a povremeno se javljaju i smetnje u internetskom prometu, osigurali smo dva servera na dva različita kontinenta pa su tako problemi u distribuciji emisija svedeni na minimum. Emisije se istovremeno podižu na obje lokacije s kojih ih možete bez lozinki ili nekog posebnog programa pohraniti u vlastito računalo.

Primarna download lokacija: http://www.radionet.hr/download.php

Rezervna download lokacija: http://www.najboljiradio.com/depo/