O nama

Udruga Radio mreža ( Radionet) je nezavisna nevladina udruga osnovana da bi proizvodila i razvijala radijske programe najviših novinarskih standarda i suvremene produkcije. Proizvodi kratke emisije vijesti, u trajanju od tri do pet minuta, ali i specijalizirane emisije različite tematike, od godišnjih pregleda događaja do pitanja članstva u NATO I EU.

Radio mreža upisana je u Registar udruga RH pri Središnjem državnom uredu za upravu, pod punim imenom “Udruga za razvoj radijskih programa Radio mreža”. Prva predsjednica udruge i glavna urednica Radionetova novinarskog tima bila je Silvija Šeparović Bushill. Novinarski tim sastoji se od dugogodišnjih, iskusnih novinara, koji su proteklih godina, do njezina gašenja, radili u Hrvatskoj redakciji Svjetske službe BBC-a i drugim hrvatskim medijima.

U ovome trenutku produkciju Radio mreže prenosi više od 20 postaja u cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan nje.

.

.

NAŠI PROJEKTI

.

Vijesti, javni radijski servis (1/7/06 – danas)

Vijesti su osnovni projekt Radio mreže koji se provodi os samog osnivanja redakcije. U formatu od 3-5 minuta svakodnevno u 4 termina (10, 12, 14 i 17) izvješćujemo o dnevno-političkim događajima i aktivnostima civilnog društva. Osnovu emisije čine slobodan protok informacija, slobodno novinarstvo i javni interes. Javni servis vijesti svakodnevno koristi više od 20 lokalnih radijskih postaja.

.

1000-Za-Što u EU (1/1/12 – danas)

Informiranje građanstva o pregovorima te o rezultatima i posljedicama eurointegracijskih procesa na svakodnevni život „običnog“ čovjeka. Projekt se realizira kroz dnevne jednominutne emisije koje se emitiraju vezano uz vijesti Radio mreže, a udruženo ga emitira više od 20 radijskih postaja diljem Hrvatske.

.

Korupcija.hr (1/7/09 – 31/12/11)

Tjedna emisija koja se je isključivo bavila korupcijom i sivom ekonomijom – ključnim problemima Hrvatske u pristupanju Europskoj uniji. Na ovaj smo način u antikorupcijsku mrežu uključili više od 30 lokalnih postaja diljem Hrvatske. oadcaster.

.

NATO – Pitanja i odgovori (01/11/07 – 01/04/08)

Vrlo uspješna radijska kampanja „Nato – Pitanja i odgovori“ je iz tjedan u tjedan propitivala prednosti i nedostatke ulaska Hrvatske u NATO savez. Ove emisije proizvedene u našem studiju je emitiralo više od 30 lokalnih radijskih postaja diljem Hrvatske.

.

.

AUTORSKI TIM

.

Kristina Kalafatić || Novinarsku je karijeru započela na TV Mreži 1997. Radila je i za televizijsku produkciju Europa press holdinga (magazin “Špijunka”), suuređivala je i izvještavala u TV produkciji CCN – Vijesti dana (nagrada HND-a 2000. godine za najbolju informativnu emisiju), te suuređivala i vodila političko gospodarski magazin “Središnjica”. Radila je u informativnoj redakciji na Obiteljskom radiju te u hrvatskoj redakciji BBC World Servicea. Od 2018. je predsjednica Radio mreže.

.

.

Ilijana Grgić || Malo je poslova u novinarstvu koje Ilijana nije obavljala, ponajviše u televizijskoj proizvodnji, počevši od pripreme priloga preko uređivanja pa do vođenja emisija. Do sada se bavila temama iz gospodarstva i politike, sindikalnom scenom i organizacijama civilnog društva. Na Kapital Networku je radila kao novinarka-reporter, a uređivala je i vodila emisije Boja novca, Puls i Intervju tjedna. Radio mreži se pridružila 2011. godine. Ilijana je i kolumnistica PolitikaPlus portala.

.

Silvija Šeparović Bushill || Novinarsku karijeru počela sredinom 1980.-ih godina na zagrebačkom Radiju 101, gdje je uz vijesti uređivala i nekoliko puta nagrađivanu emisiju Week report. Osim za BBC (za koji je radila od 2004. godine), Silvija je bila u autorskom timu HTV-ova političkog magazina “Javna stvar”, radila je za Treći program Hrvatskog radija, časopis Start, Banka i Arkzin Magazine (AntiWar Campaign Magazine), antikorupcijsku kampanju OHR-a u BiH, a surađivala je i s hrvatskim redakcijama Deutsche Wellea i Voice of America.

.

Dalibor Dobrić || Novinarstvom se bavi od 1996. Godinama je surađivao u emisijama Trećeg programa Hrvatskog radija („Zoofon”, „Kultura demokracije”, „Eurostorije”), radio je u informativnoj redakciji Radija 101, te kao voditelj i urednik na Hrvatskom katoličkom radiju. U timu televizijske produkcije CCN – Vijesti dana pratio je vanjskopolitičke događaje, a bio je i dopisnik hrvatske redakcije radija Deutsche Welle. Za hrvatsku redakciju BBC World Servicea radio je od 2003. pa do njezina gašenja 2006. godine. Surađivao je i s tjednikom Business.hr.

.