Korupcija.HR

RadioNET počinje emitiranje nove emisije u kojoj ćemo govoriti o korupciji i sivoj ekonomiji – gorućim problemima suvremenog hrvatskog društva. Molimo Vas da pažljivo pročitate i poslušate priložene materijale te da nam javite kada ćete ih emitirati kako bismo i Vašu postaju na vrijeme uvrstili u propagandne materijale i eventualne objave.

Imamo li svi cijenu? Tko snosi odgovornost u korupcijskom lancu? Može li se doista kupiti sve, pa čak i lažno znanje? Kada darivanje liječnika postaje korupcija? Gdje je izlaz? Odgovore na ova pitanja poslušajte u priloženoj pilot-emisiji u kojoj gostuje ugledna hrvatska psihologinja Mirjana Krizmanić.

Trajanje: 2 bloka po 7-10 minuta. Između blokova radijske postaje mogu umetnuti svoj audio-logo i/ili glazbeni broj. (Prva emisija u kojoj ćemo emitirati već spomenuti razgovor s Mirjanom Krizmanić će biti spremna za emitiranje u subotu 11. srpnja 2009.)

Dinamika emitiranja: Tjedno. Emisija će se sa servera moći skinuti i emitirati tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka.

Marketing: Emisija neće imati vezani marketinški blok.

.

Za preslušavanje pilot-emisije kliknite na ikonu.

[audio:http://www.radionet.hr/audio/korupcija_hr_0a.mp3] [audio:http://www.radionet.hr/audio/korupcija_hr_0b.mp3]

.

U emisiji ćemo:

  • doprijeti do “malog” čovjeka koji korupciju i sivu ekonomiju doživljava kao uobičajeno i društveno prihvaćen o ponašanje.
  • ugostiti relevantne stručnjake i aktiviste koji će o korupciji progovoriti na jednostavan i svima razumljiv način, bez političkih demagogija i ideologija
  • na jednostavnim primjerima iz svakodnevnog života ukazati na odgovornost korumpiranih, ali i onih koji pristaju na takav način “igre” te jasno artikulirati da je korupcija samo učenija riječ za pokvarenost, dok siva ekonomija nije ništa drugo već krađa.
  • biti originalni, zanimljivi, aktualni…

Smatramo da su upravo lokalne radijske postaje, iako često zanemarivane u ovakvim kampanjama, idealne za postizanje navedenog, budući da, prema ispitivanjima slušanosti, nemaju konkurenciju na svom terenu. Stoga se nadamo da ćete u svojem programu pronaći 15-ak minuta tjedno za ovaj društveno koristan projekt te da ćete se pridružiti našoj kampanji.

3 thoughts on “Korupcija.HR

  1. Milan

    Krizmanićka je super. Cool emisija!

  2. Krešo_Radio Jaska

    Hoće li emisija biti na uobičajenom mjestu, tj. serveru od kuda skidamo i vijesti. Piše da će emisija biti spremna 7.srpnja u subotu, to je neka greška ili?

  3. RadioNET Post author

    Naravno, emisija će biti na download stranici večeras. 7. srpnja je stvarno greška. Sorry 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *